Home

Een goed verzorgde gevel is goud waard!

De eerste indruk van uw woning of kantoorpand wordt bepaald door de gevel. De onderhoudstoestand van metsel- en schilderwerk bepalen voor een belangrijk deel de indruk die het maakt op anderen. Of het nu gaat om familiebezoek, klanten of potentiële kopers, een verzorgde gevel is zeer belangrijk. Een goed verzorgde gevel geeft anderen de indruk dat u goed zorgt voor uw pand. Een goed onderhouden gevel is een basisvoorwaarde is voor langdurig en energiezuinig gebruik van uw pand.  Goed onderhoud van gevels bestaat uit het regelmatig reinigen, schilderen en repareren van schade. Is onderhoud te lang uitgebleven dan is gevelrenovatie de enige oplossing om de gevel weer in goede staat te brengen.

Gevelrenovatie noodzakelijke investering

Lijkt het of uw gevel bedekt is met een laagje zwart roet? Zitten er scheuren in de muren? Is een deel van de voegen losgelaten? Is er pleisterwerk losgekomen? Lijd uw pand onder vochtproblemen? Hebt u last van tocht in huis? Zijn de bakstenen aangevreten door zure regen? Bladdert de verf van de kozijnen? U zult dan moeten investeren om verder verval en waardedaling van uw pand tegen te gaan.

Aanpak gevelrenovatie

Het is eerst zaak goed te inventariseren welke problemen er zijn op te lossen. Meestal moet je daarvoor verder kijken dan dat wat aan de oppervlakte zichtbaar is. Een donkere vlek op de gevel kan misschien veroorzaakt zijn door versleten lood onder een raam of op het dak. Wat ook veel voorkomt is zwarte strepen onder en rondom oude zonneschermen. Dit komt door de regen die jaren lang op het aluminium is gevallen en het metselwerk aangetast heeft. Deze vervuiling is de ergste in zijn soort en op een gele gevelsteen bijna niet schoon te krijgen met hoogdrukreiniging. Ook met chemicaliën (wat streng verboden is) is dit niet of beperkt schoon te krijgen. De stenen vervangen kan een oplossing zijn maar dat valt altijd op. De laatste oplossing is dan soft stralen. Dit gebeurt onder lage druk, met een mengsel van water en Olivinezand.

Scheuren in het metselwerk bij een kozijn en deurpost kunnen wel tot rotting van dat kozijn en deurpost hebben geleid. Wat ook een veel voorkomend probleem is dat verborgen gevelankers in de gevel aan het oxideren zijn en de gevelsteen naar buiten drukken of de steen doen laten scheuren, ook dit kan tot veel (vocht-) problemen lijden in uw woning. Een zo goed mogelijke inventarisatie leidt tot een goede aanpak én voorkomt zoveel als mogelijk verrassingen tijdens de uitvoering van de renovatie. Een opdracht kan alleen goed geformuleerd worden als wij het eens worden over de noodzakelijke maatregelen en daarbij behorende vergoeding voor KERN-gevelrenovatie en eventuele onderaannemers. KERN-gevelrenovatie werkt alleen samen met de beste onderaannemers welke hun vak ook daadwerkelijk verstaan en hun afspraken na komen. Soms zijn dan meerdere gesprekken nodig om goed voorbereid te zijn op wat komen gaat. Alleen zo zal uw investering tot een optimaal resultaat leiden.

Volgorde werkzaamheden Gevelrenovatie:

 1. Inventarisatie en advies
 2. Offerte en opdrachtverstrekking
 3. Voorbereiding (zoals aanvraag omgevingsvergunning) en inplannen
 4. Bouw steiger en andere voorbereidende werkzaamheden
 5. Verwijderen oude voegen
 6. Gevelreiniging
 7. Indien nodig: soft stralen
 8. Indien nodig: reparatie scheuren, behandeling ankers en andere metalen delen
 9. Indien nodig: vervanging lood en goot
 10. Indien nodig: vervanging stenen, dorpels, drempels en kozijnen
 11. Indien nodig: versterking gevel met RVS-staven
 12. Aanbrengen nieuwe voegen
 13. Impregneren metselwerk
 14. Indien nodig: schilderen kozijnen, ramen, deuren en boeidelen
 15. Afwerken, controle en nalopen met klant
 16. Afbouwen steiger, opruimen en afvoeren materialen en afval
 17. Oplevering
 18. Nazorg

KLIK voor meer informatie over Gevelreiniging en Impregneren

Uiteraard is elk project maatwerk, passend voor uw gevel en uw situatie. Ook na oplevering kunt u op KERN-gevelrenovatie rekenen. Na drie jaar kom ik in ieder geval langs om alles nog eens na te lopen. Vooral de controle van het impregneerwerk loont de moeite. In de regel gaat het impregneren 10 jaar mee. Maar gezien de klimaatveranderingen raden wij u aan om het impregneren na 7 jaar te herhalen.

button-prijsopgave