Home

Glas-in-lood restauratie 

Als een glas-in-lood raam beschadigt is of het lood is in gezakt, dan is het de hoogste tijd om het raam te laten restaureren. Ik kom het raam er netjes uithalen en zet er een tijdelijk plexiglas raam voor in de plaats. Het glas-in-lood venster neem ik dan mee naar mij atelier waar ik het raam eerst ga inventariseren voordat ik het raam ga demonteren. Na het demonteren word er gekeken naar welke stukjes glas er stuk zijn en vervangen moeten te worden. Deze stukjes worden op de juiste maat gesneden en gaan dan met al het andere glas in een weekbak waar ze 2 dagen in blijven staan. Met dit middel verwijder ik oude kit en verfresten en na ze goed schoon gespoeld te hebben worden de stukjes glas gedroogd.  Dan word alles weer volgens het inventarisatieplan op zijn plek gelegd en kan het opnieuw opbouwen van het glas-in-lood raam beginnen. Als het raam klaar is word deze weer netjes bij u teruggeplaatst met glaslatjes of stopverf, afhankelijk van hoe de ramen op hun plaats zaten. Ik lever een totaalservice geheel opmaat.

 Glas-in-lood naar uw eigen ontwerp

Zoveel mensen, zoveel wensen. Zo is dat ook in het glas-in-lood. Met glas in lood kan ik ook zeer moderne glas-in-lood ramen maken met uiteenlopende mogelijkheden. Denk hierbij aan achterzetramen, of een glas-in-lood raam in een nieuwbouwwoning, als omlijsting van een schilderij of een mooi paneel met foto`s daarin verwerkt als herinnering van een geboorte, huwelijk of van uw dierbaren. U kunt het aan iemand cadeau geven. Dus heeft u een idee? Maak en schetsje en vertel wat u wensen zijn. Ik zal dan uw schets verder uitwerken tot een technisch ontwerp. U bepaalt zelf hoe groot het moet worden en welke kleuren glas er in verwerkt moeten worden. Op verzoek kan ik ook een ontwerp voor u maken en doe dit met veel plezier. Het ontwerpen of uitwerken van uw idee of wensen doe ik kosteloos. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op en ik vertel u graag meer over de mogelijkheden.

 

 Uw bedrijfslogo in Glas-in-lood

Ook voor bedrijven is het mogelijk om u bedrijfslogo in glas in lood uit te voeren. Het enige wat u hoeft te doen is uw bedrijfslogo naar mij toe e-mailen met de gewenste maten en u krijgt dan na een aantal dagen een concept ontwerp en een passende offerte teruggestuurd. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op en ik vertel u graag wat de mogelijk zijn.

 Glas-in-lood in dubbelglas

Om uw huis beter te kunnen isoleren is dubbelglas een goede investering. Maar u heeft van die mooie glas-in-lood bovenlichten, en die wilt u ook behouden. Kan dat? Ja, dat kan zeker. Het glas-in-lood raam zal dan, ondanks dat deze in goede staat is, eerst gerestaureerd moeten worden. Waarom? De meeste glas-in-lood ramen zijn op de lood profielen gekit welke na een aantal jaren hard zijn geworden. Als ik dit gelijk in dubbelglas zou zetten kan er door trillingen oude kit loskomen en komt er stof binnen in uw dubbelglasraam welke dus nooit meer verwijderd kan worden van het glas-in-lood raam. Tijdens het opbouwen van het raam worden de randen voorzien van Y-loodprofielen. De uiteinden van de Y-loodprofielen worden tussen de dubbelglas profielen geklemd wat er voor zorgt dat het glas-in-lood raam op zijn plaats blijft zitten. Als het raam klaar is breng ik het naar de dubbelglasfabriek waar alles nog een keer gereinigd word om het vervolgens samen te voegen. De techniek van samenvoegen van twee vensters tot één dubbelglas raam word ook wel ‘hotmelt’ genoemd. De kwaliteit hiervan is vele malen hoger dan de techniek van ‘cold melt’. Op glas-in-lood geplaatst in dubbelglas op hotmelt basis geef ik dan ook 5 jaar garantie. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

 Voorzetramen

Mocht u het helemaal niet zien zitten om uw glas-in-lood ramen eruit te laten halen, maar wenst u wel betere isolatie? Dan kunt altijd nog voorzetramen door ons laten plaatsen. Ook hierin zijn erg veel mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

button-prijsopgave